Prøvemiddag i Norges pudderparadis

Updated: Mar 19, 2021


Vi bor virkelig i et av verdens vakreste land. Den ville, vakre naturen rundt oss med sine skiftende sesonger slutter aldri å fascinere meg. Italia har sine vingårder. Spania sine hvite strender. Men vi har vinteren. Og fy søren, hvor vakker den kan være!


Tuller du med meg? Er vi ikke innmari lei av slaps og kulde nå? Joda, vi er klar for våren som blunker bak neste sving. Men det er likevel noe helt spesielt med dette hvite som blafrer rundt ørene våre. Vi glemmer det så lett når vi løper til trikken med nordavind i ørene, eller vi graver frem feil bil om morgenen i minusgrader. Vi er for opptatt av hvor kaldt og ubehagelig det er til å stoppe opp og beundre skjønnheten.


I PopEats ønsker vi å føle at vi kommer nærmere elementene i naturen, uten at det er kaldt, vått og ubehagelig. Vi ønsker å feire de vakre omgivelsene vi har rundt oss.Så det var en enkel avgjørelse å bestemme at selve Prøvemiddagen med stor «P» skulle holdes når vi virkelig kunne teste ut konseptet, når Kong Vinter hadde malt verden hvit. For hvis vi kunne ha en god opplevelse, midt på vinteren på Stranda fjellet, selv med snø piskende mot ruten, ja da ville PopEats ha potensiale til å fungere hvor som helst, i hele landet.


Vi var selvfølgelig litt nervøse på forhånd. Er det ikke alltid slik når man skal teste ut ideene sine? Man har grublet og planlagt, regnet ut og budsjettert. Ideen er fantastisk. Alle er ivrige og engasjerte. Men så gjenstår det å se om det faktisk fungerer.


En annen greie med landet vårt, er at vi har strenge lover og regler for hva man kan tillate seg å gjøre når man skal drive en serveringsvirksomhet. Og takk og lov for det! Man vil jo gjerne føle seg trygg på det man putter i magen! Så serveringsløyven måtte på plass. God mat kombineres jo ofte med god drikke, så skjenkeløyven var også viktig. Og så var det mattilsyn og arbeidstilsyn og hele sulamitten. Heldigvis gikk dette relativt smertefritt, og etter å ha konstatert at alle bevilgninger var innvilget, så vi frem til en helt spesiell middag.


PopEats kontaineren vår var dekorert på en enkel, smakfull måte. Vi ønsket, som nevnt, å føle nærheten til naturen, så de viktigste dekorasjonene var de utildekkede vinduene rundt oss som skuet ut over et vinterkledd landskap. Det var minusgrader ute, men vi hadde det godt og varmt inne. Selv om PopEats-restauranten vår har plass til 12 inne, var vi 8 til bords for å være sikker på å overholde smittevernet.
Vi ble ønsket velkommen med klassisk G&T laget på ekte potetsprit fra Sunnmøre, Grova Gin. Smaken av smeltevann fra isbreer. Heia Norge! De deilige duftene strømmet ut fra kjøkkenet, og samtalene fløt lett allerede før forretten var på bordet. Kanskje var den lette stemningen et resultat av at vi kunne fokusere 100 % på hverandre, siden vi var relativt isolert fra omverdenen. Samfølelsen, tryggheten og gleden over å kunne nyte naturen rundt oss, var helt tydelig til stede.


Våre to kokker hadde virkelig lagt seg i selen. Til forrett fikk vi råmarinert ishavsrøye for å bringe havet til fjellet. Og praten stilnet et øyeblikk, slik det ofte gjør når man er opptatt av bare å smake. Iskald hvitvin passer jo også bare så innmari godt til fisk!

Tre-retters middag med råmarinert ishavsrøye, Lammecarre og panna cotta.
Tre-retters middag. Lammecarré til hovedretten.

Så kom hovedretten på bordet. Den skuffet heller ikke. For norsk lam er i særklasse, og når du tar den beste delen av lammet, selve lammecarrén, så er det duket for fest. Selv er jeg blant de som elsker rødt til kjøtt, og vinen var spesielt valgt ut for å komplimentere lammet.


Vi slikket ikke tallerkenen, vi er da dannete mennesker, men det var ikke langt unna!


Kvelden hadde senket seg rundt oss, og stearinlysene danset sjarmerende skyggedanser på bordet. Latteren satt løst, og båndene mellom oss ble knyttet enda sterkere. Vi var varme og trygge, innhyllet i det myke, hvite dunteppet rundt vinduene.


Og så kom desserten på bordet. Hun ser kanskje litt beskjeden ut, hun er ikke den som slenger rundt seg med glitter og stas. Men det er fordi hun ikke trenger det. Undervurder aldri Panna Cotta! Vi var i himmelen. Eller på fjellet, så nært himmelen vi kunne komme.

Dessertvin. Kaffe. Cognac til kaffen. Vi hadde alt vi ønsket og mer til! Men selv om maten var god, var det selve opplevelsen som stod i fokus. Samtalene. Latteren. De gode minnene som vil vare mye lengre enn den lange vinteren.


Vi tok farvel som gode, gamle venner gjør etter en koselig middag. Og det brede smilet og den varme følelsen ble med oss hjem. Takknemligheten over det vakre skaperverket og flotte mennesker. Lettelsen over at alt hadde gått bra. Gleden over at det faktisk gikk over all forventning. Og det beste av alt? Vissheten om at idéen vi ønsket å prøve ut, virkelig er en god idé!


Sees vi på fjellet?
info@popeats.no

(+47) 959 41 901


20 views0 comments

Recent Posts

See All