PopEats - Da er vi i gang!

Updated: Apr 29, 2021

For en spennende april dette har vært! Etter den vellykkede prøvemiddagen vi hadde i mars i år, var PopEats-teamet giret på å dele opplevelsene med omverdenen. Det ble klart at vi måtte gi matkunstnere mulighet til å poppe opp og vise seg frem på Strandafjellet så snart som overhodet mulig. Men hvem skulle få æren av å være førstemann?


For oss var det viktig med spontanitet hånd i hånd med kvalitet. Det å tørre å satse, å ønske å skille seg ut fra mengden. Vi trengte noen som garantert ville levere kvalitet. Noen vi også kunne være stolte av å vise frem.


Som ihuga sushi-fans (for hvem er vel ikke det?) falt valget på sushi-spesialistene fra Ålesund, selveste Zuuma. For hvis man har deltatt på World Sushi Cup i Tokyo i Japan, så må man kunne levere god sushi! Man henger ikke med eliten innen sushiverden uten å vite en ting og to om kvalitet! Ålesund er bortskjemt med tilgang til gode råvarer fra havet, og kortreist lokalmat er alltid stas.


Idéen om å levere sushi som takeaway på Strandafjellet i påskehelgen ble født, men med smale tidsfrister for markedsføring, bestilling og utlevering var vi spente på mottakelsen. Halve idéen med popup er jo at det plutselig dukker opp, og plutselig er borte igjen. Så man må gripe sjansen mens man kan. Men hvordan ville hyttefolk, fjellturister og lokalbefolkningen reagere på tilbudet?

Heldigvis var hyttefolk og strandera like spontane og ivrige som vi hadde håpet på. Det viser seg at de liker å prøve ut nye konsepter, selv i snøfokk og minusgrader. Bestillingene ramlet inn og bekreftet at Strandafjellet er et flott område å vise seg frem på! Heia Stranda!


Fornøyde kokker og fornøyde kunder. Og nydelig sushi. Så vi er svært glade for å kunne meddele at første popup-runde var en suksess!


Med en slik strålende start på April var vi straks i gang med planleggingen av neste popup. Valget

denne gangen falt på Geiranger Bakeri, håndverksbakeriet som anvender god gammeldags håndkraft og er kjent for sine smakfulle bakverk og utnyttelse av lokale råvarer. Det er nemlig lite som slår lukten av nybakte boller!


Her fulgte vi også lignede fremgangsmåte som sist. Kundene fikk forskjellige pakker å velge mellom, ryktet gikk ut tirsdag/onsdag, bestillingene måtte være inne før kl. 12 på fredagen, og utleveringen poppet opp på lørdagen mellom kl. 09—10. Så fristene var korte, og igjen var vi spente på reaksjonene. Det var bare to uker siden sist popup, ville lokalmiljøet være klar for dette også?Strandafolket skuffet ikke denne gangen heller! Her kunne de stikke innom på en nydelig, solfylt morgen og hente rykende ferskt til eget frokostbord. Og det gjorde de! Pakker etter pakker med deilige brød og kanelboller ble revet vekk fra bordene i popup-restauranten vår, til det kun hang igjen en svak, pirrende duft av nystekte rugbrød i luften. Det viser seg altså at håndtverksbrød er i vinden som aldri før!


Vi er virkelig imponerte over våre første popup-kunder. Både Zuuma og Geiranger Bakeri leverte over all forventning og beviste at de er bedrifter som med rette krever oppmerksomhet i markedet. Dette er de første håndfaste bevisene vi har på at popup-restauranter fungerer, selv når vi må være ekstra oppfinnsomme i disse korona-tider.


Vi er fortsatt nykommere i markedet og finner veien underveis, men interessen er økende, og tilbakemeldingene vi får er verdifulle og oppmuntrende. Vi opplever at mange er nysgjerrige på konseptet, og vi er i dialog med flere potensielle «poppere». I skrivende stund er vi i gang med planleggingen av neste popup som kommer plutselig! Og for de av dere som gikk glipp av muligheten denne gang til å teste fisk til fjells eller rundstykker med strandaskinke, så ser vi ikke bort i fra at vi kan gjenta suksessen en gang i fremtiden. Lurer du på når? Da bør du følge oss på Facebook , LinkedIn og Instagram slik at du ikke går glipp av det!Samarbeidspartner Geiranger Bakeri

Takk for all støtte så langt, vi gleder oss til å fortsette moroa og skape minneverdige øyeblikk sammen!

53 views0 comments

Recent Posts

See All